Kemin Kaivoksen Luontopäivä
lauantai 12 toukokuu 2018, 11:00 - 17:00
Osumat : 171
luoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Yhteystieto Tuula Laasanen 0407715570
Kemin kaivoksen LUONTOPÄIVÄ 12.5 2018
Kemi –Tornion Lintuharrastajat Xenus ry on mukana lauantaina 12.5. klo 11 -17 järjestettävässä Kemin kaivoksen LUONTOPÄIVÄSSÄ valmistamassa linnunpönttöjä ja tarvittaessa ohjaamassa niiden rakentamista sekä avustamassa lintujen havainnointia Kemin kaivoksen allasalueella. Kaivoksen allasalueen havainnointipaikalla on kiinnostuneilla mahdollisuus päästä seuraamaan lintujen kevätmuuttoa. Käytössäsi on kiikareita ja kaukoputkia. Voit ottaa myös omat havainnointivälineet mukaan. Havainnointialue on rajattu ja sinne kuljetus tapahtuu 18 –paikkaisella pienbussilla vartin välein tapahtuma-alueen pöntöntekopaikalta. Tarkoituksena on rakentaa 100 pönttöä sijoitettavaksi Kemin kaivoksen alueelle 100 –vuotiaan Suomen teeman mukaisesti. Rakentajien alaikäraja on 16 vuotta. Sitä nuoremmat voivat rakentaa vanhempiensa valvonnassa. Pöntöt ripustetaan allasalueen ympäristöön. Itse tekemänsä linnunpöntön voi halutessaan viedä mukanansa kotiinkin. Kaikki rakentajat toimivat omalla vastuullaan. Rakennuspaikalla on tarvittavia työkaluja, suojahanskoja ja suojalaseja. Tapahtumapaikalle Kemin kaivokselle voi tulla omalla kulkuneuvolla tai non-stop –bussilla Kemin Linja-autoasemalta, josta bussi lähtee tasatunnein. Tapahtuma-alueen läheisyydessä Kemin kaivoksella on ohjatut, opastetut ja kyltitetyt paikoitusjärjestelyt.
Pöntönteko- ja havainnointijärjestelyistä vastaa Kemi –Tornion Lintuharrastajat Xenus ry ja muista järjestelyistä huolehtii Outokumpu Kemin kaivos.
Tapahtuma-alue on maan pinnalla Kemin kaivoksen porttien ulkopuolella Kemin kaivoksen urakoitsija-alueella. Sinne on järjestetty pönttöjen rakentamista ja muita toimintoja (kilpailut, esittelyt ym) varten iso hallitila. Tapahtuma-alueella on maksullista syötävää; makkaraa, pientä syötävää, kahvia ja muuta juotavaa.
TERVETULOA!
Tuula Laasanen
puh.johtaja Xenus
Paikka Outokumpu Kemin kaivos